Vértesi-Kócos Kennel

Hungarian English German Italian Russian Slovak

Kutyáink

Kölyök Hír

Vértesi-Kócos "C" alom 2014.

 

phoca thumb l 100

 

 2014.Október 11.-én 5 csodaszép fekete kiskutyánk született. Képek és bővebb információk : itt.

 

 

3.png1.png3.png3.png8.png
Ma4
Összesen31338

2018. augusztus 18. szombat, 10:34

Itt is elérhetsz...

Friss Hírek

Kérem kövessenek bennünket Facebook oldalunkon is! 

https://www.facebook.com/vertesikocos?fref=ts

 

 

 

Elérkezett a tavasz, lassan a nyár is. Eljött a kiállítások ideje. Minden kiállításra amire megyünk nagyon készülünk. Várjuk a találkozást a régi barátokkal, és kedves puli/komondor kutyusaikkal. Idén többször is be fogom mutatni saját tenyésztésű fehér puli kanomat Dödöllét, egyenlőre csak bébi osztályban. Remélem ha felnő, szuper eredményekkel rendelkező fedezőkanná válik majd.

 

 

 

 

Öröm volt nekünk a március-április-május, hisz csodaszép fehér babák születtek, cseperedtek kennelünben.

Az elválás nagyon nehéz volt számunkra, de"ez az élet rendje".  

Bővebb információt itt talál!

 

 

 

 

 

Kiskutyk érkezését várjuk!

2015 Március elejére fehér kis pulikat várunk. Apa: CH. Cseri-Subás Gimes Anya: Loncsosi Bátor Vihar

 

 

 

 

 

.Amit az ivartalaítításról tudni illik: 

 

Ime néhány jól összefoglalt gondolat ebben a témában. Nagyon sokan ellenzik, de mi az ivartalanítás oldalán állunk főként akkor ha a háziállattal nincs egyéb cél. Nyílván aki kiállításra szeretne járni, és a későbbi fontos szűrések pozítiv eredménye után tenyésztésbe szedretné vonni a kedvencét, az nem fogja ivartalanítani kedvencét. Viszont ne haladjon el eme cikk felett, hiszen később jó tanácsként szolgálhat ismerősi körökben.  

Az ivartalanítás rutin műtét, teljes érzéstelenítésben, altatásban, steril körülmények között történik.
Fiatal korban, egészséges állatban az altatásnak nem nagyobb a kockázata, mint egy védőoltásnak.
A legújabb tapasztalatok szerint a műtét még több előnnyel jár, ha minél fiatalabban, akár kölyök korban, ivarérés előtt végzik el.
A műtét után egy-két nappal Kedvencünk már ugyan olyan étvággyal eszik és boldogan ugrál, mint annak előtte.
Világszerte több millió sterilizált állattal szerzett tapasztalat a garancia arra, hogy az Ön Kedvencének sem okoz az ivartalanítás károsodást, sőt, csak előnye származik belőle! 

Összességében elmondható tehát, hogy az ivartalanított állatok egészségesebben és évekkel tovább élnek, mint a nem ivartalanított társaik.
Mielőbb ivartalanítassa Kedvencét! 
Az ivartalanítással kapcsolatban lehet sajnos a legtöbb tévhittel találkozni.
"A nőstény állatnak legalább egyszer szülnie kell" 
Az állatoknál az "anyaság" vagy "apaság" nem tudatos, ösztöneiktől hajtva párzanak és gondozzák kicsinyeiket, amikor pedig eljön az ideje, akkor érzelmek nélkül választják le őket.
Egy házi kedvenc nem fog kölykök után vágyódni. 
Az egyik leggyakoribb daganatos megbetegedés a tejmirigy daganata, amely leggyakrabban rosszindulatú formában jelentkezik és sokszor végzetes kimenetelű.
A fiatalon ivartalanított nőstényekben ez a megbetegedés alig fordul elő.
Az ivartalanítással megelőzhető az életveszélyes méhgyulladás, valamint az emlő-, a petefészek- és a méhdaganatok kialakulása is.
"Az állat elhízik"
Nem törvényszerű, hogy egy ivartalanított állat elhízzon. A műtét után megnő az étvágy és hajlamosabb lehet zsírtartalékok képzésére, de odafigyeléssel, gondos táplálással és sok mozgatással elkerülhető az elhízás.
Minden állat, ha többet eszik, mint amennyi szükséges, akkor elhízik, függetlenül attól, hogy ivartalanított vagy sem.
A kevesebbet mozgó állatok elhízása megelőzhető energiában szegényebb ún. light tápok etetésével. 
"Az állatnak a személyisége megváltozik"
Az ivartalanított állat viselkedése csak kedvező irányban változik, az agresszív, izgága egyed nyugodtabb lesz, jobban szeret az ember közelében lenni, kezesebbé válik, nem verekszik, a környék állatait nem tekinti többé szexuális vetélytársnak.
Felségterületének jellegzetes szagú vizeletével történő megjelölésével is felhagy, valamint nem akar minden veszélyt és akadályt figyelmen kívül hagyva elrohanni választottjához.
"Drága az ivartalanítás"
Egy nőstény állat egyszeri ivartalanítási műtétjének a kifizetése jóval kevesebbe kerül, mintha megfelelően ellátja az anyát és a kölyköket egyetlen ellés estén is.
Számtalan, Kedvence életét veszélyeztető problémát lehet megelőzni az ivartalanítással, nem csak az ivarszervek gyulladásával és daganataival kapcsolatos drága kezeléseket és műtéteket,
hanem az érintkezéssel terjedő betegségek, a verekedésből adódó sérülések, közlekedési balesetek kezelésének költségeit is. 
"Az összes születendő kisállatnak megvan a gazdája"
Sajnos még a biztos örökbefogadók közül is gyakran visszalépnek. Általában nagy gond a kölykök elhelyezése, mert nagy a „túlkínálat”, több kölyök születik, mint ahányan állatot szeretnének és azok a felelős gazdi jelöltek sem a már megszületett, menhelyen lévő kisállatok közül választanak, hanem olyanokat, amelyeknek a születése elkerülhető lett volna.
A másik probléma, hogy nem biztos, hogy a születendő kölykök pont olyan kinézetűek, szépek, aranyosak, okosak és jó természetűek lesznek, mint a szüleik. 
"Hadd élvezze"
Házi kedvenceink csak párzási időszakban, ösztöneiktől vezérelve párosodnak és nem élvezetből, sőt macskában a párzás során fájdalmat él át a nőstény, amely hozzájárul a tüszőrepedéshez és a kutyák összeragadása is messze lehet a kellemes érzéstől. Az ivartalanított állat nem igényli a párzást, nem gondol rá, a nőstények nem sóvárognak kölykök után.
A kutyák és a macskák túlszaporodása világszerte óriási probléma.
A kóborállatok száma és az általuk közvetített – emberre is veszélyes – megbetegítések között egyenes arányosság áll fenn. 
Az ivartalanítás megelőzi a későbbi nemkívánatos kölyköket és azok elpusztítását vagy utcára, menhelyre, sintértelepre kerülését.
Nagyon sok állat kiirtása előzhető meg azzal, ha mindenki -akinek nincs komoly és elkötelezett szándékában a tenyésztés -ivartalaníttatja kedvencét! 

 

Brno Európa kiállítás!

 

2014. okt.23.-án Talpai Melinda tenyésztő társammal és két komondorral utnak indultunk Cseh országba kiállításra! Ott rengeteg pulis, komondoros és kuvaszos baráttal találkoztunk. Szuper és eredményes napot töltöttünk ott el.

Somogyi Betyár Komiszt és Somogyi Betyár Mendyt vittük ahol remek eredményt értek el. 

Komisz: Fiatal osztály, Kitűnő III. Bíró: Korózs András

 

 

Megszülettünk!

 

Vértesi-Kócos "C" alom

Szül.: 2014.10.11

apa: HJCH,JCLW Talpas Koroscenko HD-B
anya: HCH HSCH Fehértói Szikes-Gyöngye Bella (HD-C)

3 fekete szuka: Cipka, Cukorfalat, Csoda

2 fekete kan: Csupor,Cinkos